Fragt 39 kr.
Fragtfrit ved køb over 400 kr.

no sv fi

×
 x 

Tom kurv
Indkøbskurv
Tom kurv

bornebriller

 

Hvilke briller skal dit barn have?



 

Børnebriller skal være brudsikre, fleksible, så lette som muligt – og gerne også lidt seje! 


 

Få hjælp til at vælge de rigtige briller her.

Når dit barn skal vælge briller, skal det være en god oplevelse. Hvem skal med til optikeren? Skal det være mor, far eller måske jer begge? Det kan være oplagt at tage søskende med, så de også kan prøve briller, selvom de måske ikke selv har brug for dem. Det kan gøre stemningen mere afslappet og få dit barn til at føle, at det er en leg at prøve briller. Prøv også at læse en børnebog om at få briller, da det kan hjælpe dit barn med ikke at føle sig anderledes. 
 I bogen “Alma får briller” beskrives  Almas problemer med at se, besøget hos både lægen og øjenlægen, og turen til optikeren, hvor Alma vælger sine nye briller. Bogen er også god at medbringe i børnehaven, hvis dit barn lige har fået briller. 

alt


Vælg de rigtige børnebriller


Børnebriller skal kunne holde til helt utroligt meget. Vild leg, tumlerier, fald, hidsige anfald og andre børns pilfingre. Her er et par gode råd til at vælge de rigtige børnebriller:


 


* Gå efter plastikglas, der ikke splintrer og er lettere end glas.

* Få overfladebehandlet plastikglassene, for børnebriller bliver hurtigt ridsede. 


* Vælg et stel, der er bøjeligt, så det ikke knækker ved vild leg. 


* Brillerne skal være nikkelfrie og allergivenlige.


* Lad dit barn være med til selv at vælge brillerne – så han får sikkert mere lyst til at gå med dem.

* Husk, du kan få både svømmebriller og dykkermaske med styrke og sportsbriller med styrke. 

 

 



Det nye liv med briller

Det vil altid være en udfordring for et lille barn at skulle lære at bruge briller. Men det kan sagtens lade sig gøre, især med lidt hjælp fra forældrene. Mens I venter på de færdige briller, kan I f.eks. tale ofte om de nye briller og forberede barnet på, at de snart kommer. Når barnet skal lære at gå med brillerne, må I finde den store tålmodighed frem. Især små børn skal bruge noget tid på at vænne sig til at have noget siddende på næsen – og de skal måske også vænne sig til at kunne se! Alt er pludseligt tydeligere… og dermed også nyt og lidt skræmmende!

Lær børn, hvad de skal gøre med deres briller, når de tager dem af. Bed dem for eksempel om at lægge brillerne i etuiet, så man undgår at træde dem i stykker, hvis de lægges på gulvet. Mange børn vænner sig også til at lægge brillerne i brilleetuiet inden sengetid, så er man fri for at lede efter brillerne hver morgen.



Det kan være en god idé at fejre, at dit barn har fået briller. Lad dit barn invitere andre, både børn og voksne med briller til en ”brillefest”, eller lad ham tage godter med i vuggestue, børnehave eller skole for at fejre de smarte briller. Her på siden finder du også et stort udvalg af flotte brillegaver til både drenge og piger, og du kan få gaven pakket pænt ind, vedlagt et sødt kort, der ønsker dit barn tillykke med brillerne. Skriv navnet på barnet under bemærkninger i bestillingen, så vedlægger vi et kort og pakker gaven ind.


 TILSKUD TIL BØRNEBRILLER

…
… børn under 16 år kan få et mindre tilskud til nye briller, og når det er nødvendigt at skifte glas eller stel. Ifølge serviceloven kan børn under 10 år desuden få et større tilskud til briller, hvis de er langsynede med mere end +7.

Få mere information fra den kommune, du bor I, eller på retsinformation.dk.



Kilder: Thiele.dk, synoptik.dk



Her kan du læse fire forældres beretninger, om dengang deres barn fik briller: Mit barn bruger briller

altaltalt